Löpning

Dagens vansinnesprojekt..

image

Ni som följt mig vet kanske att jag tränar för att springa Kassel Marathon den 18/9. Träningen går tyvärr inte så himla bra… Jag gör mina 4 pass i veckan, massa intervallpass för att bättra på flåset, men jag klarar inte att komma upp på några längre sträckor. Har sprungit 12-13 km som längst sen i våras. Vet inte riktigt vad det beror på för det har aldrig varit några problem för mig tidigare.

Det finns några potentiella orsaker: jag var förkyld en månad i början av sommaren, jag har haft ont i en hälsena en längre tid, jag försöker återhämta mig från en utmattning/utbrändhet osv osv. MEN, det kan också vara så att det är en mental blockering. Att det sitter i skallen helt enkelt.

Så idag ska jag ge mig själv en liten utmaning för att försöka lösa upp den här mentala knuten. Jag ska göra ett 3-mils-pass. Jag förstår att jag framstår som en skogstokig individ nu, med tanke på att jag inte sprungit längre än 13 km det senaste året. Tänker dock inte springa hela vägen, inte sätta några tidskrav på mig själv, men jag ska klara av att förflytta mig tre mil. Att ha tålamodet att hålla på så länge. OM jag är rätt ute med min plan så kan det här vara en tröskel jag måste över för att kunna klara av att genomföra mitt maraton om en dryg månad. Om jag har fel… Ja då kommer det att bli smärtsamt. Både i kropp och knopp. Håll tummarna så kommer en rapport senare ikväll 😬👊🏻

14 svar till “Dagens vansinnesprojekt..

 1. Ammis skriver:

  Åh lycka till hoppas det ”bara” är ett litet hjärnspöke som bråkar. Och att det försvinner nu. Tror på dig tjejen.

 2. Alltid smart att skriva det i blogg/ på insta – då måste man liksom göra det. Heja!

 3. Ska själv springa halvmara den 10/9 och har inte heller lyckats på in ett långpass sedan marathon i juni🙈 Man kanske ska göra som du💪🏻👍
  Lycka till!

 4. Elin skriver:

  Härligt! Hoppas det släpper och att du får 30 km ren njutning 🙂

 5. Cattis skriver:

  Du kommer att fixa det hur bra som helst. Det sitter säkert i huvudet. Bra plan att du ska förflytta dig tre mil. Du är grym och du klarar detta.

 6. Linda skriver:

  Jag önskar min utbrändhet satt i huvudet. Var rädd om dig! Själv sover jag bort mitt liv känns det som. 😊 Men jag håller tummarna för dig! Hejaheja! 🙏🏼

 7. Annika skriver:

  Inte gjort mervän en mil som längst sen februari pga skada. Hade sikte på Halvan i september, men det känns inte som att jag kommer att klara det. Eller jo, men inte på PB vilket är målet.

  1. jessicaalmenas skriver:

   Klart du fixar det! Men du kanske måste ändra ditt mål, precis som jag. Man kan inte sätta PB i varje lopp. Heja dig 😘👏🏻

 8. Eva Johnsson skriver:

  Snälla rara var noga med hälsenan, fast det vet du nog som tränar så mycket. Bara så du vet att den inte får gå av. Jag önskar dig verkligen lyckat till på maran i Kassel

  1. jessicaalmenas skriver:

   Tack så mycket! Jag passar på hälsenan 👍🏻

 9. Lars - ANDERS skriver:

  grymt sprungit Jessica, hur långt tid tog det.

  1. jessicaalmenas skriver:

   Tackar! Det tog 3:23 ungefär.

 10. Anonym skriver:

  Lycka till ”farmor” Gunvor

  1. jessicaalmenas skriver:

   Tack snälla Gunvor! 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.