Jobb

Hej Kanal 5!


image

Jo, det är faktiskt sant. Jag byter kanal. Och det känns som ett jättestort, spännande, och lite läskigt, steg för mig. Jag har jobbat på TV4 sen jag började med tv för 15 år sen, då som travreporter. Jag är väldigt tacksam för att jag har fått möjlighet att röra mig mellan olika genrer och leda så vitt skilda program som Lets Dance, Nyhetsmorgon, Vinnare V75, V75 Direkt, Fotbollsgalan, Biggest Loser osv. Jag har alltid känt ett stort förtroende från TV4, de har gett mig alla möjligheteir att bli en skicklig och mångsidig programledare. TACK för de här roliga åren TV4! Kommer förstås att sakna många av mina fina kollegor. De har ju blivit lite som familj för mig.

Men nu är det dags för en förändring. Det är ett beslut som har växt fram i mig, men nu när det är fattat så känns det som ett naturligt steg att ta. Jag känner att jag behöver utmana mig själv och att jag behöver göra något nytt för att fortsätta utvecklas som programledare. Ett litet frö började gro redan när jag hoppade in som vikarie för Filip i Breaking News förra våren. För jösses vad kul det var!

Kanal 5 (Discovery) känns modiga och pigga och ”på tårna”. Jag älskar de värvningar de har gjort den senaste tiden och de har ju sedan tidigare några av Sveriges bästa programledare i sitt stall. De har resurser och visioner och de vågar spänna bågen och testa nya saker. Jag gillar deras uppnosiga attityd helt enkelt!

Exakt vad jag ska jobba med får jag inte avslöja riktigt än, men jag kan lova att det är spännande grejer! Och att jag precis som på TV4 kommer att få möjlighet att röra mig mellan underhållning, sport och aktualitet. Jag ser också fram emot att få vara delaktig i hela processen, dels kring vilka program man ska göra och sen att utveckla dem från idé till färdigt program. Det kommer att bli en spännande resa! Det pirrar faktiskt lite i magen.

Alla ni som har tittat på programmen jag har gjort på TV4: I love you! Tack för allt stöd och beröm och fina kommentarer genom åren. Hoppas att ni vill fortsätta hänga med mig även efter årsskiftet – då i Kanal 5. Puss!

25 svar till “Hej Kanal 5!

 1. Kerstin Höglund skriver:

  Lycka till Jessica och fortsätt vara den Du är, Du har så mycket att bjuda på, har saknat Dig på Travet i TV 4, men hoppas Du kommer att trivas på 5.an och att Du fortsätter att vara den goa tjej Du är, kommer även att sakna Dig i Let’s dance, för där var David och Du ett radarpar som passade jättebra ihop!! Lycka till nu med allt!! Kram <3 <3 <3

 2. Välkommen till oss! :*

 3. Anna skriver:

  Grattis och lycka till!
  Förändring är nödvändigt för att utvecklas och utmana sig själv. Jag vet att du tagit ett helt fantastiskt beslut som kommer att bli rätt för dig! Heja dig.
  Jag kommer följa dina framtida äventyr med spänning.
  Värme 💛

 4. Malin skriver:

  Grattis! Heja dig! Kommer gå kalasbra för dig!

 5. Rosita skriver:

  Stort Grattis! Vilken kanonvärvning av TV5!

 6. Anonym skriver:

  Lycka till på nya arbetet☘☘☘

 7. Joakim turtle Brodén skriver:

  Jo förändring är alltid bra, liksom nytändning. Men du kommer vara saknad i fyrans ruta, fast skickar med en lyckospark för tiden i femmans ruta 😃//Joakim

 8. Lina skriver:

  Stort grattis till nya jobbet 🤑
  Kanal 5 har gjort en fantastisk värvning!
  Kommer följa din utveckling på Kanal 5, med spänning….jag, precis som du, gillar deras uppnosighet och deras fantastiska nya programidéer….
  Som du skrev så har de redan ett toppen stall av programledare…men nu har de fått sig en ny stjärna 🌟🌟🌟

 9. Anonym skriver:

  Wow va häftigt ska givetvis följa dig på 5 spännande va det kommer att bli👍🍾Men ditt❤️I Tyskland kan du kombinera detta😘🍾😃🍾💞

 10. Berit skriver:

  Åh så roligt! Stort GRATTIS till nytt jobb! Såklart tittar jag där du dyker upp men jag kommer att sakna dig på nyhetsmorgon söndag 🙂

 11. Anonym skriver:

  Grattis till nya jobbet…stort lycka till….men kommer sakna dig på kanal 4 🙂

 12. oscar skriver:

  Minns när du var ute på travbanan o jagade kuskar på var det Onsdags programmet. Tiden går o fisken simmar in i burkar. Förstår att femman vill ha ett OS ankare och ser man på treans folk var det katastrof sändningar, lycka till med doing it.

  Synd på travkusk programmet, var kul med Patrik o Kee m. fl. o att du liksom pushade fram Jennifer Tillman.

  När blir det vi i femman på femman. Där är alla gamla tv4 or.

 13. Anonym skriver:

  Kommer att sakna dig ,men önskar ett stort lycka till på kanal 5👍👍👍👍👍👍

 14. Christer skriver:

  Lycka till… Först tänkte jag: Förrädare! Men sedan tänkte jag: Oj! Lycka till! Vi har ju Karin Frick som var från TV4 tidigare också och hon vet du ju vem det är 😀 Lycka till och varmt välkommen till nästa etapp för din karriär!

 15. happycato skriver:

  Grattis och lycka till! De har fått en av Sveriges bästa programledare och personligheter!! 😀

 16. Karl-Olov Nordin skriver:

  Grattis Jessica Almenäs
  Jag kommer att Titta på dig i Kanal 5 nu då
  Jag som skriver denna Kommentar heter Karl-Olov Nordin

 17. Jannen skriver:

  Grattis! Men saknad!😍

 18. Rebecca skriver:

  Kommer sakna dig så på Let’s Dance men veta att du kommer göra succé på kanal 5! Du är grym på det du gör Jessica 🙂
  Stor kram !!

 19. Magdalena skriver:

  Modigt att ta ett nytt steg. Känns det rätt att göra det så är det det.
  Lycka till.

 20. oscar skriver:

  Märkligt när man går in på denna sida på min Samsung android mobil får man vips ett formulär att fylla i för att få en gratis Iphone 6s. Går inte att backa bakåt sen utan man startar om o om o om…tråkigt att dom fyller nätet med spam o virus. lada hit o ladda dit. Man är styrd av andra men vet inte om det utan duttar hit o dit som en yr höna.

 21. Rosanna skriver:

  Du är grym Jessica! Kul med förändring och nya utmaningar. Är säker på att det kommer bli hur bra som helst. Stort grattis och lycka till!

 22. Ullis skriver:

  Stort grattis till nya jobbet! Vi kommer sakna dig på Lets Dance 😞 Du och David är bäst!

 23. Birgitta skriver:

  Ingen Let’s dance utan dig ❤️ Men det får la gå ändå 🤗 Grattis fantastiska brud 🌹

 24. Linda skriver:

  Grattis Kanal 5!!! Och beklagar TV4. Hoppas vi får se dig i ett eget, träningsrelaterat, program! Kram

 25. Jessica1977 skriver:

  Ok kul, MEN att er träningspodd skulle handla om ditt byte av kanal är absurt! Sen hur du säger till dina barn om ditt kanalbyte….hota med att flyta till förorten?? Är du på allvar?? DU är inte ens från Stockholm…Sååå pinsam och vad lär du dina barn??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.