Spaning

Veckans Almenäsa

Almenäsan är tillbaka och det på grund av att jag den här veckan har stört ihjäl mig på en massa saker som har valsat runt i medierna.

1. Paolos bröstskämt. Som jag inte ens tycker är ett bröstskämt. Skämtet är ju helt och hållet på enfaldiga mäns bekostnad…? Har känt efter ordentligt, men kan inte överhuvudtaget känna mig kränkt eller förnedrad eller annat som har lyfts fram. Att detta är ett ämne i debattprogram, gör att en Fi-politiker får sparken osv är bland det sjukaste i år. Det finns sååå många feministiska frågor man kan och bör engagera sig i, det här är inte en av dem. Sverige har blivit det ängsligaste av land, man får inte skämta om nånting.

2. Tobés köp av vin för bonuspoäng på sitt SJ-kort. Ah men herregud alltså! Vem fan bryr sig liksom? Vad skulle de där bonuspoängen användas till menar folk? Sjukvården? Skolan?  Och den ”andra resenären” som la märke till detta och ringde och tipsade tidningarna.. Ja jösses, vad ska man säga. Get a life!!! Det säger så väldigt mycket om Sverige av idag.

3. Petter Lasu Nilssons vredesutbrott efter Luleås förlust mot Djurgården. Vet ni vad det var? Jo det var ingenting annat än uppfriskande. Sport SKA väcka känslor. Det var på riktigt! Finns inget tråkigare än diplomatiska idrottsutövare som liksom politiker står och svarar ingenting alls på frågor. Men när någon då verkligen känner något på riktigt och inte döljer det så blir han typ påhoppad och av media (i princip) tvingad att lämna sitt jobb. Visst var det rätt av honom att be om ursäkt för vissa delar av ordvalet (vem har inte sagt saker man ångrar i stridens hetta någon gång?), men jag tycker inte alls att han ska be om ursäkt för utbrottet som sådant. Härligt att se, var vad det var. Älskar engagerade männisor som har nära till sitt känsloliv.

4. Om en utländsk medborgare begår grova brott i Sverige så borde väl utvisning vara självklar?? Som i det senaste fallet där hovrätten valde att ändra tingsrättens beslut och efter avtjänat straff utvisa de killar som gruppvåldtog en ung pojke. Hur kan något annat ens vara aktuellt?? Vi har ju faktiskt en lag om detta dessutom, men en lag som används alldeles för sällan i mitt tycke. Det är liksom ingen rättighet att få stanna här om man våldtar, misshandlar och mördar. Inte heller så kallade återvändande terrorister (jihadister, IS-anhängare etc) bör få komma tillbaka till Sverige. De har förbrukat sina rättigheter. Pinsamt att Sverige i utlandet ses som en fristad för jihadister.

Detta är väl de ämnen som har eldat upp mig mest den här veckan. Ser det som ett friskhetstecken, för när jag var utmattad orkade jag inte engagera mig i nåt. Nu blir jag upprörd över nyhetsflödet i princip varenda dag. I’m back!

22 svar till “Veckans Almenäsa

 1. Carro skriver:

  Håller med dig om allt faktiskt! Väl talat! Puss o kram

 2. Anna skriver:

  ✔️
  ✔️
  ✔️
  ✔️
  Håller med på samtliga punkter!
  Läsa och lyssna på nyheter/media liknar mer och mer en dålig dokusåpa, med sensations”journalistik”.

 3. Nicole skriver:

  Kan ärligt talat säga att jag håller med på ALLA punkter! Hejaheja!

 4. Katten skriver:

  Bra rutet!! Håller med dig till 100%💗

 5. Tommy Lindberg skriver:

  Du är så klok människa 👍🏻. Självklara grejor som med vanligt förnuft borde vara det. Thats it and keep up the good work 💪🏻😃.

 6. Linn skriver:

  Luleå spelade och förlorade… mot Malmö och inte Djurgården. Oavsett korrekt motståndarlag eller inte, så fick Luleåtränaren tokbryt och kunde inte sluta häva ur sig fula ord.
  Helt rätt att bli skitarg, inte helt rätt att inte filtrera orden en aningens i mötet med massmedia.

 7. Matilda skriver:

  Håller verkligen med dig om allt! Så skönt att läsa det du skriver, är urless på att allt ska vara så politiskt korrekt hela tiden och att man inte kan skämta om nånting längre som du skriver. Kram på dig 🙂

 8. Josefin skriver:

  👏👏👏

 9. Anna skriver:

  Spot on!! Håller med dig till 100%. 👍🏻

 10. Karin skriver:

  Jag håller verkligen med dig, bra skrivet 😀

 11. Stefan skriver:

  Nu växte du verkligen hos mig Jessica!!! Så jävla befriande att en offentlig person som du vågar tycka som 95% av oss ”vanliga dödliga” som inte kommer till tals i media. Ha det gött!

 12. Elis skriver:

  👏👏👏👏🙏✌️👍

 13. Märths skriver:

  Det bästa jag läst på länge! Håller med till 100% på alla punkter!

 14. M skriver:

  Problemet med Tobé är ju att han begått regelbrott, och detta i kombination m den position han har. Att köpa vin (eller vad det än var) för intjänad bonus ska räknas som en förmån som ska beskattas. Problematiken ligger alltså i att han undgått att betala skatt. Kanske rör sig om en skitsumma, men i relation till hans yrkesroll blir det väl inte så snyggt.

 15. Sandra skriver:

  Håller helt med dig om allt! Så trött på media överlag som hänger upp sig på skitsaker när de finns betydligt viktigare saker att ta upp! 👍🏼👍🏼👍🏼

 16. Helene skriver:

  Håller med förutom Tobė som medvetet fuskat. Poängen ska han använda till nästa jobb resa och inte privat.

 17. Wille skriver:

  Men Wow vad ärligt och klockrent skrivet. Ser att du tycker som resten av folken i de flesta frågor istället för att vara ängslig om känsliga ämnen. Du växte sååå i mina ögon.

 18. Anna skriver:

  Så hur ska du hindra en svensk medborgare från att resa till Sverige? Medborgarskap kan inte återkallas. Vill du ändra på det?
  Och var ska du dra gränsen? Är man ”jihadist” om man varit i Syrien? borde man inte veta om personen gjort ngt brottsligt först? Ibland är det mkt unga personer. I Sverige bygger systemet på att man kan bli straffad om man begår brott men att man sen ska anses sonat det. Alla kan få en ny chans. Och endast en person som döms av en domstol ska ses som skyldig. Du vill alltså ”randomly” peka ut personer som brottslingar och göra dem statslösa vid 18-20 års ålder? Då kanske även en vanligs svensk mördare el våldtäksman också borde bli av med sitt medborgarskap ?
  Uppenbarligen KÄNNER du väldigt mkt och hyser otroligt populistiska åsikter (luktar SD). Läs på lite om dessa MKT komplicerade frågor istället & basal rättslära. Suck….
  Med vänlig hälsning, juristen

  1. jessicaalmenas skriver:

   Och tillskriv inte mig åsikter jag inte har, tack.

 19. A skriver:

  Heja juristen! Precis vad jag tänkte /kände oxå.

 20. Maria skriver:

  👍🏻på alla punkter. På 4:e 👍🏻👍🏻dubbel👍🏻👍🏻 så bra att du som offentlig person skriver det. 🎩 Av för dig🦋🌸😁 Och tack!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.