Gravid

Babyshower 💙

Snacka om att jag blev överraskad i tisdags! NĂ€r jag var gravid senast (för 8 Ă„r sen) sĂ„ hade inte det hĂ€r amerikanska pĂ„hittet kommit hit till Sverige Ă€nnu, men nu verkar det vara rĂ€tt vanligt (iaf av sociala medier att döma). Jag och barnen hade bestĂ€mt att vi skulle trĂ€ffa min kompis (och Dylans gudmor) Caroline pĂ„ kvĂ€llen. Hon skulle köpa med pizza typ och vi skulle Ă€ta ihop hemma hos oss. Hon var lite sen, Dylan var jĂ€ttehungrig och lite ilsken nĂ€r det ringde pĂ„ dörren och han sprang för att öppna. Men utskĂ€llningen fastnade i halsen och han bara stod och gapade nĂ€r det vĂ€llde in tjejer med ballonger och grejer. Även jag blev helt chockad! Även om jag tack vare nĂ„t 6:e sinne hade stĂ€dat lite extra ordentligt just den hĂ€r dagen. Tack gode Gud för det, för det var krigsvarning pĂ„ lĂ€genheten innan.. 

De som kom var, frĂ„n vĂ€nster: Linda Rosenqvist (min maratonkompis och fd arbetskompis pĂ„ travet), syster Jenny AlmenĂ€s, Caroline Claesson (organisatören! Dylans gudmor och Jacks barnvakt sen han var 2 Ă„r, min fd arbetskamrat pĂ„ OTW), jag sjĂ€lv, Åsa Elmroth (min fd arbetskompis pĂ„ travet), Liza AhlsĂ©n (en av mina Ă€ldsta kompisar, min första vĂ€n nĂ€r jag flyttade till sthlm 1998, har bott hos henne i perioder) och Sara Biderman (min stylist och partner in crime). Fick ocksĂ„ videohĂ€lsningar av min kompis Johanna (som bor i Madrid), Linda (som bor i Hongkong) och Tessan och Pauline (som bor i Göteborg). Jag har pĂ„ senare Ă„r sorterat rĂ€tt mycket i mitt umgĂ€nge, men Ă€r vĂ€ldigt glad över de nĂ€ra kompisar som jag har sparat. InsĂ„g att jag inte hinner med sĂ„ mkt socialt hĂ€ng utanför jobbet och dĂ„ kĂ€nns det viktigare att ge av den lilla tid man har till de som faktiskt Ă€r ens nĂ€ra vĂ€nner.  Lite roligt att Patrik och jag lite skĂ€mtsamt kallar varandra för apor och dĂ„ ska vĂ„r apbebis givetvis ha en gosedjursapa och en ballongapa, haha. Fick mitt livs första blöjtĂ„rta, intressant fenomen! Eller jag fick tvĂ„ faktiskt. Syrran hade gjort en och Sara hade gjort en. Massa fina presenter fick jag ocksĂ„. KlĂ€der till bebisen och godis och BB-champagne till mamman. Vi var hemma hos mig och Ă„t tĂ„rta och drack skumpa först och sen gick vi till MĂ€ster Anders och kĂ€kade middag. Supertrevlig kvĂ€ll med tjejsnack i kubik! Tack underbara vĂ€nner, jag blev otroligt glad för detta ❀

Det tog dock pÄ krafterna för dagen efter (igÄr alltsÄ) var jag helt slut och sov typ hela dagen. Vet inte lÀngre vad som Àr graviditeten eller sviterna efter utmattningen, men hur som helst Àr det vÀl viktigt att lyssna pÄ kroppen och jag försöker verkligen göra det. Vill den sova en hel dag sÄ Àr det bara att acceptera att det Àr sÄ, istÀllet för att lÀgga massa kraft pÄ att övervinna de hÀr trötthetskÀnslorna eller att ha dÄligt samvete för att en hel dag tillbringas i sÀngen. Och idag kÀnner jag mig lite piggare sÄ det var nog precis vad kroppen behövde. Nu vÀntar gymmet och sen lite jobb.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.