Familj

Hemma och heja kroppen đŸ’ȘđŸ»

Äntligen Ă€r han hĂ€r, vĂ„r lilla kille. I söndags pĂ„ dan kĂ€ndes det sĂ„ hopplöst, som om han aldrig tĂ€nkte komma ut, och sen klockan 2 pĂ„ natten satte vĂ€rkarna plötsligt igĂ„ng. 5 timmar senare var han ute. PĂ„ andra sidan magen. Jag ska givetvis skriva en ordentlig förlossningsberĂ€ttelse, men det fĂ„r vĂ€nta nĂ„gra dagar. Vill smĂ€lta hela grejen och dessutom mysa med bebis nu.

Men, tÀnkte bara berÀtta hur kroppen kÀnns sÄ hÀr dagen efter förlossningen. Efter bÄda mina tidigare förlossningar har det kÀnts som om jag blivit överkörd av en ÄngvÀlt. Har haft ont i hela kroppen och kÀnt mig svag och ÄterhÀmtningen har tagit rÀtt lÄng tid. Den hÀr gÄngen kÀnner jag mig hur bra som helst. Var sjÀlv förvÄnad över hur pigg och rörlig jag var direkt efter förlossningen. Och idag nÀr vi kom hem frÄn BB tog vi första barnvagnspromenaden och jag kÀnner mig ruskigt stark. Ont i underlivet och rumpan sÄ klart (konstigt vore det annars) och sÄ har jag spÀnt mig/strÀckt mig i en halsmuskel under vÀrkarbetet, men det Àr det. Jag Àr övertygad att det Àr tack vare att jag har trÀnat genom hela graviditeten. Nu fÄr jag betalt för det. SÄ tack yoga, löpning och styrketrÀning för att vÀgen tillbaka kommer att bli en baggis. 

Nog om det för nu. HÀr ska bebismysas! SÄ kÀr i denna lilla nya mÀnniska! Som Ànnu inte har ett namn, för er som undrar.

31 svar till “Hemma och heja kroppen đŸ’ȘđŸ»

 1. Wilma skriver:

  Grattis till fina bebisen! Heja dig Jessica som Àr sÄ himla stark pÄ mÄnga olika sÀtt, en riktig förebild! Kramar

 2. Cissi skriver:

  SĂ„ söt😍 Stort grattis… blir spĂ€nnande att följa din vĂ€g tillbakađŸ’Ș😁

 3. Carro skriver:

  Döp honom till Erik. Det heter min son ♄

 4. Annika skriver:

  Du Ă€r fantastisk!! Jag följer dig pĂ„ instagram och brukar aldrig kommentera dĂ€r men jag har kĂ€nt mig lite tveksam nĂ€r jag sett dig trĂ€na rĂ€tt hĂ„rt sent i graviditeten. Å andra sidan vet jag att du Ă€r stark och att trĂ€ning Ă€r ditt naturliga tillstĂ„nd. SĂ„ jag har pendlat fram och tillbaka i kĂ€nslan inför din trĂ€ning. Det angĂ„r ju inte mig kan man tycka men hur det nu Ă€r sĂ„ blir vissa kĂ€nda instaprofiler som man gillar lite som kompisar! Och dĂ„ bryr man sig och engagerar sig. Nu blir jag nĂ€stan chockad nĂ€r jag ser dig sĂ„ slank och frĂ€sch och snygg redan dagen efter!! Obs att jag inte fött barn sjĂ€lv (och inte kommer heller eftersom jag överĂ„rig) men magen brukar vĂ€l Ă€ndĂ„ ta ett tag pĂ„ sig att dra ihop sig. Och pĂ„ dig ser det ut som att den Ă€r i princip borta redan! Hur Ă€r det möjligt? Kram till er alla!

  1. Linda skriver:

   Det Ă€r olika. Mina magar har försvunnit snabbt. PĂ„ tvĂ„an hade jag ”platt” mage direkt efter förlossningen och t om barnmorskan skojade om att man aldrig skulle kunnat gissa att jag födde barn nĂ„gra timmar tidigare.
   Och det utan trĂ€ning 🙈

   Stort GRATTIS till bebis Jenny! Helt otroligt söt!

 5. Lotti skriver:

  HĂ€rligt & va skönt att kĂ€nna sig stark Ă€ven kroppsligt direkt efter förlossningđŸ€— TrĂ€ning ger alltid fördelar, if you snooze you loose…

 6. AnnA skriver:

  Stort grattis!

 7. Linda skriver:

  Grattis till bebisen! đŸ˜ŠđŸ€—

 8. Frida skriver:

  Massa massa grattis och du Ă€r sĂ„n förebild! Jag Ă€r sjĂ€lv i vecka 32 och trĂ€nar gravidyoga, gĂ„r promenader och lite gravid styrketrĂ€ning frĂ„n appen strong mom. Skulle uppskatta om du ville dela lite tips och trĂ€ning som du gillat nu pĂ„ slutet 🙂
  Du ser riktigt frÀsch ut, grymt jobbat!!!!

 9. Malin skriver:

  Grattis till lilla underverket. Fick sjÀlv trean (sladdis och tre killar)för 4 v sedan och jag jobbade i stall hela graviditeten till dagen innan han föddes, kÀnner en sÄn skillnad mot de tvÄ första, sÄ jag tror oxÄ pÄ att hÄlla igÄng.
  Njut av bebis och av varandra.

 10. Natta skriver:

  Åhhh stort grattis till er ❀

 11. Jen skriver:

  Stort stort grattis! ❀ Du Ă€r stark! Min har inte kommit Ă€n. Det kommer aldrig vara över för mig đŸ˜©

 12. Emma skriver:

  Jag mĂ„dde ocksĂ„ oförskĂ€mt bra efter bĂ„da mina förlossningar! SĂ„ oerhört glad för det eftersom att jag, likt dig, verkligen lĂ€ngtade efter att springa igen! Nu, 8 mĂ„nader efter förlossningen, springer jag tre ggr i veckan och mina lĂ„ngpass ligger mellan 90-120minuter! 😀 Jag Ă€r sĂ„ sjukt imponerad av min kropp och förundras varje dag över vad den klarar av. Jag tror starkt pĂ„ att du snart Ă€r ute och springer igen! 😊

  Stort grattis till Lill-killen och skönt att allt gick sĂ„ bra med förlossningen! 😊 Lycka till nu! 🌾

 13. Cia skriver:

  Fyfabian va avis jag Ă€r pĂ„ dig och andra som kan trĂ€na under grav! SjĂ€lv Ă€r jag i vecka 16 och mĂ„r SÅ JÄKLA ILLA hela tiden. Och pĂ„ mvc tjatar dom om att det Ă€r bra om man rör pĂ„ sig, bara att ta sig till toaletten Ă€r en pers nĂ€r man behöver krĂ€kas hela tiden.

  Hejja dig & alla andra supermammisar! Grattis ocksĂ„ 🙂

 14. Sara skriver:

  Grattis!
  TÀnkte pÄ namnet Blake. Fint.

 15. Vivi skriver:

  Grattis till er söta lilla kille. Namnförslag Lee?

 16. Catrin skriver:

  Grattis till bebisen.
  Jag har fött 3 barn (2009, 2014, 2016) alla med snitt ,min kropp Àr inte skapt för vaginal förlossning.
  Gick 3 v över tiden 2009 med min första, blev till slut igÄngsatt och inte ens dÄ ville han ut.
  Tror att det Àr bra att röra pÄ sig och trÀna Àven som gravid. Att ha hÀst som jag har sÄ innebÀr det att man Àr och pysslar i stallet och Àven rider sÄ det har jag gjort i under alla mina graviditeter, byggde hage dagen innan förlossning. Jag mÄr bra av att greja i stallet och Det Àr min trÀning bÄde fysiskt och mentalt.
  Dock mÀrkte jag stor skillnad mot första och senaste barnet i kroppen. Hade sÄ ont av foglossningar nu senast. men ÀndÄ jobbade jag in i det sista och dÄ Àr jag förskolelÀrare, ett ganska tungt jobb. Jag Àr en mÀnniska som har svÄrt att sitta still och Àven med snitt sÄ har jag varit överaktiv, hem frÄn bb och mocka hÀstboxar.
  Alla mina barn har vÀgt över 5400 och tvÄ var 54 cm och en var 56 sÄ i slutet var magen alltid i vÀgen.
  Lycka till.

 17. Stort grattis! Grattis till bebisen och grattis till kroppskĂ€nslan! Heja dig! 💕

 18. Linda skriver:

  Stort grattis till er lilla bebis och sĂ„ underbart för dig att ha en stark kropp som klarat sig igenom graviditeten pĂ„ ett sĂ„ bra sĂ€tt ! <3 <3 SjĂ€lv hade jag grava foglossningar frĂ„n v17 och gick med kryckor sista sex mĂ„naderna och ytterligare tolv mĂ„nader efter förlossningen. Nu Ă€r jag igĂ„ng igen, men det har tagit sin tid 🙂

 19. Tesse skriver:

  Stort grattis 💕
  VĂ„rt andra barn var med ute 5timmar efter första vĂ€rken, en timme pĂ„ förlossningen âœŒđŸŒđŸ˜Š O ja kommer ihĂ„g att ja tĂ€nkte direkt efter ”jaha vad ska vi göra nu dĂ„?”, var sĂ„ speedad och pigg! Och det fortsatte sĂ„, kĂ€nde mej sĂ„ stark!! JĂ€mfört med första förlossningen som var lĂ„ngdragen o jag var helt slut i sĂ€kert en vecka efter, trĂ€ningsvĂ€rk i HELA kroppen. Jag trĂ€nade inte under nĂ„gon av mina graviditeter sĂ„ jag tror inte att det har med trĂ€ning att göra utan vad man har för sorts förlossning.
  Men nu Ă€r jag i v33 med tredje barnet och trĂ€nar regelbundet flera gĂ„nger i veckan sĂ„ det ska bli spĂ€nnande o se om det blir nĂ„gon skillnad denna gĂ„ng 😊

 20. Maria Holmqvist skriver:

  SÄ kul att lÀsa, stor igenkÀnningsfaktor! Fick mitt tredje barn för en vecka sen och har hÄllit igÄng styrketrÀning hela vÀgen. KÀnde mig sÄÄÄ pigg efter förlossningen och tÀnker att det mÄste vara tack vare trÀningen! Kvinnokroppen Àr sÄ cool och stark!!

 21. Johanna skriver:

  Stort stort grattis!!!

 22. hopihopi skriver:

  Men Ă„h! Stort grattis!

 23. Lina skriver:

  Grattis! SĂ„ himla fin han Ă€r… Är i vecka 12 med andra barnet och kĂ€nner mig sĂ„ inspirerad av dig att försöka trĂ€na sĂ„ lĂ€nge jag kan och orkar under graviditeten. Älskar trĂ€ningspodden och lĂ€ngtar till ni Ă€r tillbaka i lurarna 😊

 24. Pernilla skriver:

  GRATTIS till det lilla knytet.
  Kroppen Ă€r fantastisk… Hoppas att du fĂ„r fortsĂ€tta att mĂ„ lika bra framöver.

  Kram

 25. Johanna skriver:

  Vilken fantastiskt fin liten kille! Underbart! Och inspirerande att höra, jag ska ligga i med trĂ€ningen kĂ€nner jag! 🙂

 26. Anna skriver:

  Grattis till er! Om Dylan Ă€r döpt efter Bob Dylan sĂ„ kanske detta blir en HĂ„kan 😬😂. Tack för en bra pod!

 27. Shanta skriver:

  Hets hets hets…ja trĂ€ning Ă€r bra! Men du förstĂ„r vĂ€l att sĂ„som du trĂ€nat gör inte de flesta under sina graviditeter.
  Det Àr som nÀr folk sÀger att foglossning beror pÄ övervikt och/eller att man inte trÀnar under graviditeten eller innan. Vi vet vÀl alla att det Àr skitsnack?
  Jag trÀnade varken innan eller under mina 2 graviditeter men ÀndÄ var det olika krÀmpor jag hade. Första grav hade jag foglossning och min andra ingenting! Efter bÄda förlossningarna kunde jag stÀlla mig upp och röra pÄ mig som att jag knappt hade fött och dÄ ska jag nÀmna att jag hade mkt lÀngre förvÀrksförlopp Àn dig och födde utan epidural.
  Alla graviditeter Àr olika och unika för varje mÀnniska och det spelar inte ngn roll hur mkt man trÀnar eller Àter, det jag vill sÀga Àr att det ger ingen en garanti pÄ att man fÄr en förlossning som du nu fick eller att du kÀnner dig stark efterÄt.
  Du ger andra gravida som knappt trÀnar och som lider igenom sina graviditeter dÄligt samvete.
  KÀnner sÄ mkt folk vars grav historier Àr sÄ olika. Vissa som trÀnar ihjÀl som ÀndÄ led under och efter och vissa som inte kÀnde ngt. Samma sak med de som inte trÀnar under grav.

 28. Anonym skriver:

  Grattis till lillpojken!! Tycker han ska heta Johannes, hannes, jonathan , Timmy eller Charlie. .đŸ˜€đŸ‘â€

 29. Marika skriver:

  Grattis till lillpojken!! Tycker han ska heta Johannes, hannes, jonathan , Timmy eller Charlie. .đŸ˜€đŸ‘â€

 30. Anonym skriver:

  Grattis ni Àr sÄ fina. sÄ mycket roligt ni har framför er
  kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.