Familj

Chokladfontänen åkte ut med huvudet före

Jag fick en originell och påhittig Alla Hjärtans Dag-present av Patrik i år – en chokladfontän! Snacka om att jag blev överraskad, ganska romantiskt var det ju också. Eftersom jag och bruksanvisningar inte går så bra ihop (har inte tålamod att läsa ordentligt så det blir oftare fel än rätt..) så har chokladfontänen stått nerpackad och väntat på att Patrik skulle flytta hem.

Men igår var det så dags för premiäranvändningen. Spänningen och entusiasmen var stor, särskilt hos familjens yngre garde. Vi hade laddat upp med jordgubbar och marshmallows och Patrik tog sig an uppgiften med att sätta ihop maskinen. När han först testade den gav den ifrån sig ett skramlande, skärande ljud med enorm decibelstyrka. Det skrämde vettet ur lilla bebisen som sen skrek oavbrutet i panik i en halvtimme. Bra start. Det visade sig att fontänen måste stå helt plant för att fungera som den ska och efter några justeringar verkade den ändå funka. När den ställdes fram på bordet i all sin prakt och det var dags att börja doppa godsakerna i chokladen gick jag in i sovrummet för att lägga Sam. Kort därefter hör jag skrik där utifrån. Hysteriska, upphetsade tjut. Patrik kommer in i sovrummet och hans kläder och ansikte är HELT täckta av choklad.. Det visar sig att själva spiralen hade släppt från resten av maskinen, med följden att chokladen kastades runt hela matsalen och köket. På golvet, väggarna, mattan, hela matbordet, stolarna, hela Partrik och Dylan. ALLT var täckt med choklad. Ett frenetiskt städande följde, men vi hittar fortfarande chokladfläckar på de mest märkliga ställen…

Jack och Dylans första reaktion var inte att hjälpa till att städa. Nix, här skulle misären snapchattas minsann. Dagens ungdom 🙈😹 Så här såg det ut:

The evil chokladfontän gjorde en kort mellanlandning i köket innan den gjorde sorti ur vårt hus för alltid. Det blev ett kort men minnesvärt gästspel hos familjen Almenäs-Fahlgren. Nästa år får jag förmodligen en chokladask och röda rosor på Alla Hjärtans Dag. Det kanske är säkrast så.

11 svar till “Chokladfontänen åkte ut med huvudet före

 1. Therese skriver:

  Hahaha! Nu fick vi oss ett gott skratt här hemma 😀

 2. Karolina skriver:

  Hahaha! Vilken tur att ni tar det med humor! Jordgubbarna och marshmallows är goda också utan choklad😊

 3. Petra skriver:

  Jag dör av skratt… men hade det varit jag med hormoner på ända på grund av bebis o nattamning hade jag nog bara satt mig ner o grinat… men när det händer andra.. 😂😂😂😂

  Kanske blev det lagom med choklad på godsakerna nu… kommer ihåg chokladfontänen på Cypern för många år sen o en då 9årig flicka som trodde hon var i himmelriket!!! Tills hon ätit typ tre doppade saker, såååå mätt..

 4. Maria Wetterberg skriver:

  Haha har varit med om precis samma sak då jag och resten av vardagsrummet var täckt i choklad. Familjen stod helt förstelnad och visste inte om de skulle skratta eller gråta, vilket resulterade i ett oundvikligt gapskratt och storstädning 😂😂😂numera pryder den sin prakt i skåpet… Skönt att jag inte är ensam 😘😂

 5. Haha choklad är det bästa som finns… Men kanske inte i hela huset;)

 6. Tina skriver:

  Men nä, ge den en chans till! Det är så gott och lite lyxigt att doppa godsaker i choklad och sen äta. Vi hade framme våran igår och som vi åt 🍫🍫

 7. Annika skriver:

  DEN paniken! Jag klarar inte fläckar och kladd! Är inte pedant annars, tvärtom, men kladd går bara inte.
  Fläckar på kläder är ett nötande, måste bort.

  Tips är att ha en enklare variant där du smälter chokladen innan och sen håller den smält med ett stearinljus under.

 8. Semmelmamman skriver:

  Ooops! Satan i gatan vad irriterande när saker inte funkar.
  Kram 💕

 9. hopihopi skriver:

  Hahahaaa! Tack för dagens skratt 🙂

 10. Anna Karlsson skriver:

  😂😂😂
  Mindre kul att ta reda på…

 11. Emma skriver:

  Hahaha, kul att du verkar kunna skratta åt det iaf ven om jag förstår att det var mindre kul att städa!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.