Familj

4 veckor idag 💙

Idag Àr Sam 4 veckor. Sinnessjukt vad fort tiden gÄr! FÄr nÀstan panik och vill bromsa. Det hÀr Àr förmodligen sista gÄngen jag har en nyföding (tills jag förhoppningsvis fÄr barnbarn om sisÄdÀr 20 Är..) och snart Àr han inte ens en nyföding lÀngre. Han vÀxer sÄ fort att man nÀstan kan se det. NÀr vi var pÄ BVC för 10 dar sen eller nÄt sÄ hade han redan gÄtt upp 550 g sen födseln och vÀxt 5,5 cm! Gissar att han har ökat pÄ en del bÄde pÄ bredden och lÀngden Àven de senaste 10 dagarna.

SjÀlv hade jag ju i princip glömt hur det var att ha spÀdbarn och hur mycket tid de tar. Det kÀnns ju sÄ fÄnigt att sÀga att man knappt har tid att duscha, men det Àr ju sÄ det Àr.. Sunkigare har man sÀllan varit, haha. Inte tvÀttat hÄret pÄ en vecka, mjölk- och spyflÀckar pÄ alla klÀder (dessutom den hÀrliga doft som följer med det..), svarta pÄsar av jÀttesize under ögonen, dum i huvudet och slötÀnkt vÀrre av sömnbristen, totalt kaosstök i hemmet osv. Tja, alla ni som sitter hemma med en nyföding fattar nog. Jag var lite stressad första veckorna över att jag inte hann med nÄnting, men nu har jag resignerat och insett att jag Àr hyfsat bunden till soffan (och med en apunge klistrad pÄ kroppen 24/7) en tid framöver. KÀnns faktiskt bÀttre nÀr man accepterar att man inte hinner med nÄnting.

Sam Àr en kanska krÀvande och uppmÀrksamhetstörstande bebis. Han Àr stÀndigt hungrig, sover nÀstan aldrig (inga lÄnga stunder iaf och definitivt inte pÄ natten), OM han sover sÄ Àr det helst ovanpÄ mig eller Patrik, vill stÀndigt ha nÀrkontakt och vara i famnen och gnölar och bökar. Men han Àr ju oerhört mysig och gosig ocksÄ sÄklart! Nu kan vi interagera lite och fÄr lite mer kontakt. Han jollrar och ler mot oss ibland. Det Àr ju vansinnigt hÀrligt att bara sitta och hÄlla i och lukta pÄ en gosig, knubbig bebis.

En sak vi har lite problem med Àr torsk pÄ tungan och i munnen. Ger medicin, men det vill helt enkelt inte gÄ bort.

OT: sĂ€g inte att sommaren Ă€r slut redan?!? Har den ens börjat? Orkar inte. Är INTE redo för höstmörker Ă€n.

Jo, vi ÄR trötta. BĂ„de jag och Patrik. Men vad spelar det för roll, det Ă€r ju det hĂ€r som Ă€r livet Ă€ndĂ„.

Min kompis och stylist Sara fick trĂ€ffa Sam för första gĂ„ngen hĂ€romdagen. BTW, hur brun och fit Ă€r inte hon? Min bleka mammakropp kĂ€nner ett visst avund. Jag ska erkĂ€nna det 😬

 VĂ€st och fluga en helt vanlig dag. SĂ„ fort som Sam vĂ€xer sĂ„ gĂ„r det inte att ”spara” pĂ„ klĂ€der..

SÄ hÀr sitter vi dagarna i Ànda. Jag kollar serier eller spelar WF. Sam Àter och slumrar ovanpÄ mig.

 Den klassiska bebisminen. Även kallad ugglefejset. Hoho.

GÀsp, vet inte om det hÀr med mode Àr nÄt för mig tÀnker Sammy boy nÀr han kör denim all over för första gÄngen.

Börjar dagen med ett litet trÀningspass i babygymmet.

11 svar till “4 veckor idag 💙

 1. Malin Lindström skriver:

  Har bebis hemma som Ă€r 2,5 vecka gammal. Hon fick ocksĂ„ problem med torsk och vi fick rĂ„d frĂ„n BVC att blanda 1dl vatten med 1krm bikarbonat. SĂ„ penslade vi pĂ„ tungan tvĂ„ ggr per dag med en tops, försvann pĂ„ tvĂ„ dagar. Testa 😊

 2. Hanna mamma till 5 skriver:

  Hej sitter just nu med min 3 mÄnader kille o myser i soffan. BÀrselen baby Björn har varit vÄr rÀddning. Han vÀgrade sova sjÀlv pÄ dagarna de första 2 mÄnaderna och jag fick vÀldigt lite gjort. Men i bÀrselen kunde han sova i timmar och jag kunde laga mat, tvÀtta, dammsuga mm. Du fÄr Testa o se efter nÄgra gÄnger kanska Sam vÀnjer sig. Nu sover vÄr kille bÀttre pÄ dagarna i vagnen o selen anvÀnds bara ibland.
  Kram Hanna

 3. H skriver:

  BÀrsjal har varit det bÀsta babyhacket för oss. Har bÄde bÀrsele banybjörn och börsjal men upplever sjalen snÀppet vassare dÄ bebis huvud kan hÄllas fast stabilt nÀr han har somnat. Vilket oft gÄr mirakulöst fort i sjalen. Sjalen botar skrik, gnÀll, hjÀlper till med rapar som sitter pÄ tvÀren och upplever att den ocksÄ lindrar envist magknip för vÄran bebis (alla Àr trots allt olika). I kombo med guppande pÄ pilates boll kan man tom fÄ Àta middag i lugn och ro. Efter som huvudet hÄlls fast bra fÄr man lÀtt armarna fria till att göra allt frÄn hÀnga tvÀtt till att gÄ promenader pÄ stigar dÀr inte vagnen tar sig fram. Vi har en trikÄsjal. Lite knixig att lÀra sig att knyta och stoppa i bebis men efter nÄgra gÄnger har man lÀrt sig.

 4. Carina skriver:

  Prova att lÄta honom sova pÄ magen, min E ville inte sova, ville Àta alltid och hÀnga pÄ axeln jÀmt, nÀr vi började lÀgga henne pÄ magen sÄ sov hon i alla fall nÄgra gÄnger varje dag.

 5. Petra skriver:

  har du möjligtvis svamp pÄ bröstvÄrtorna? sÄ det gÄr runt?

 6. Annika skriver:

  Han Àr en riktig söt-nöt den dÀr Sam!

  VÄr tjej ville ocksÄ vara i famnen jÀmt och sov intill mig pÄ nÀtterna, men hon SOV och hon sov pÄ dagarna sÄ jag hann vila jag med. Det Àr nog all skillnad i vÀrlden för en mamma och dennes ork i lÀngden. Hoppas att det svÀnger för er ocksÄ.

 7. Linda skriver:

  Hej!
  S Å jĂ€kla söt 😍
  Vi hade problem med torsk med min första grabb, och dÄ funkade Vichy-vatten (stavning?)
  Testa att ta pĂ„ en tops och gnugga! 👍
  Kram

 8. Anna skriver:

  Vichy- vatten har funkat bĂ€st pĂ„ mina barn med😊
  SĂ„ söt han Ă€r😍

 9. Jennifer skriver:

  SÄ skönt att höra nÄgon mer som Àr i samma situation. Fick mitt första barn för 11 dagar sedan och han Àr precis som din pojk vÀldigt hungrig av sig och vill ha konstant nÀrkontakt hud mot hud. Dock sover han iaf stunder pÄ 2-3 timmar om vi har tur ibland. Hur gör ni nattetid? Sover han pÄ er dÄ? tack för bra blogg!

 10. Emmelie Jonsson skriver:

  Vichy vatten pĂ„ en tops och dra pĂ„ bebisens tunga Ă€r super för torsk! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.