Familj

Livet!

Första gången för oss båda. Patrik och jag har tagit ett av livets största beslut (och gjort en av livets största investeringar), vi har köpt ett hus! Bromma, here we come!

Haha, jag är en sån kliché – jobbar med media, blir kär och skaffar barn, flyttar till villa i Bromma. Man har ju hört den förr liksom.. Men, skämt åsido, det här känns helt rätt. Vi har jagat hus ganska länge, har tittat på säkert 30 och budat på ett gäng, men det är inte direkt billigt och det är SVÅRT att vinna en budgivning. Trodde knappt det var sant när vi fick veta att den här gången var det vi som hade högsta budet.

Vi bor just nu 5 personer på 82 kvm så det ska bli härligt för alla med lite mer utrymme. Och jag tänker att det är livskvalité att bo i hus, både för stora och små. Ser fram emot grillkvällar och utelek och cykla till badstranden på sommaren och spela musik hur högt man vill. Och en miljon andra saker förstås. Men lite sorgligt är det allt att lämna älskade Kungsholmen ❤️

Nu behöver jag tips på inspirationssidor för hus och inredning/renovering!

24 svar till “Livet!

 1. Ellinor skriver:

  Grattis! 😀 Pinterest är min förtrogna vän när det kommer till inredning, otroligt hur mycket inspiration och tips man kan få! Extra kul med alla DIY hacks! Alltid kul att ge gamla möbler nytt liv 😉 Lycka till med allt! 😀

 2. jessicaalmenas skriver:

  Tack för tipset! Får byta Hemnet-knarkande mot Pinterest-dito 🙈😹

 3. Angelica skriver:

  Grattis till husköpet !! Ni är välkomna in till mig på Flügger färg i Bromma så kan vi hjälpa er med tips och idéer. Kram

  1. jessicaalmenas skriver:

   Toppen!! 😀👍🏻

 4. Malin skriver:

  Låter underbart! Att bara kunna öppna dörren och gå rätt ut i den EGNA trädgården. Och dessa grillkvällar, nästan det bästa med eget hus. Grattis och lycka till! //Malin 🦋

 5. Therese Hagman skriver:

  In och kika hos min kompis Anna.. 👍😍 starwoman.damernasvarld.se
  Grattis till hus det är verkligen livskvalitet när ungarna bara går utanför dörren så finns det kompisar att leka med.. ❤❤

 6. Anneli skriver:

  Grattis! Mitt tips är houzz.se

 7. Semmelmamman skriver:

  Vad roligt. Grattis ✨

 8. Frida Johansson skriver:

  Åhh Grattis ! Vi har köpt vårat första lilla hus ihop. Renoverat i 3v och nu inflyttade. 😊 vi har dock bara flyttat till 78kvm. Så för oss gick 70 papp…då har vi inte renoverat badrum.. eller bytt kök. Men vi har lagt nytt golv i alla rum, rivit bort träpanel i köket, spacklat alla väggar och målat dom.. vita, gröna och blå. Byggt igen en dörr, byggt ut sovrummet 2kvm för att bygga en dörr direkt till en walk in C, målat alla tak, nya golvlister, bytt alla elkontakter/vägguttag… och vi lämnade in köksluckorna för omlackering. Så köket känns faktiskt nytt fast vi bara bytt vatten kran, och har nya gråa luckor. Just de, vi har även köpt ny spis, diskmaskin, kyl och frys. Gjort väääldpgt mkt för liten slant. Men jag har tusen tips på vart du ska köpa grejerna. Syrran och hennes man har gjort tre(fyra) renoveringar och hjälpt/lärt oss massor) För att få ner priserna men ändå få bra kvalité. 😊 Lycka till, hör av dig! Kram Frida (Fridola) [email protected]

 9. Emelie skriver:

  Jag säger också Pinterest!! Har inrett hela mitt hus där!! 😀😀

 10. Anna skriver:

  Va kul och grattis! Uppvuxen i Bromma och sen 2011 boende i ett vitt 30-talshus i norra Ängby. Bodde innan i birkastan i 11 år och oj va jag älskade det med, med Karlbergs pw typ varje morgon. Men vi har aldrig ångrat oss! Kom just från en löparrunda kring judarnsjön/kjyrksjön och det är minst lika härligt 🙏🏼. Du kommer trivas! Som inredningsarkitekt och erfarenhet av att renovera hus från grunden så tycker jag ni ska ta in offerter från många om ni ska renovera, skiljer sig mkt. Och vill ni ha detaljer mm i huset som ska vara tidsenliga men ändå fullt funktionella är byggfabriken ett bra ställe (både online och butik på söder).
  Lycka till från 3-barns Bromma mamman😘

 11. Helena Johansson skriver:

  Vad härligt , Grattis !
  Vet inte vilken stil ni gillar eller som passar ert hus. Hittar min inspiration på Pinterest och hos många amerikanska intedningsdesigners på Instagram . Vi ska själva riva och bygga nytt hus i Sigtuna under hösten. Tänkte låta de som är intresserade följa vårt husprojekt på Instagram @helenac.interior ( kanske en blogg så småningom ). Kanske inspirerar det någon😊. Må gott och lycka till ! / Helena

 12. Karolin skriver:

  Grattis! 🏡😁

 13. Therese skriver:

  Grattis och välkommen till Bromma! Att vara en kliché är inte så dumt ibland 🙂

 14. Maria skriver:

  Välkommen till Bromma! Vi bor i hus vid Nockeby torg. Lugnt och mysigt men ändå nära in till stan. Ni kommer verkligen att trivas. Vilken del av Bromma blev det?

 15. Linda skriver:

  Vad roligt! Grattis! 😊

 16. Kristin skriver:

  Å grattis va skoj. Vi köpte vårat när jag skulle fylla 24, och på självaste min 24 årsdag födde jag våra tvillingar och 3 1/2 år senare kom yngsta. Underbart med hus när man var 5. Nu är kidsen utflugna, och man själv har fyllt 50. Nu väntar man på livets efterrätt, barnbarn.
  Önskar er lycka till med huset och njut av större boende. Mvh Kristin

 17. Theres skriver:

  Kolla Pinterest! Mkt inspiration och nya idéer 😊 vi ska bygga hus och jag änvänder appen flitigt. Varning för att den är en aningens beroende framkallande 😉
  Lycka till!

 18. Annika skriver:

  Grattis till er!
  Stan finns alltid kvar när barnen är äldre.

 19. Kristina skriver:

  Kolla in Frida Rahms Trendenser… hon är helt grym på det som är inne! Kul med hus😀

 20. Kristina skriver:

  Frida Ramstedt , menade jag

 21. Elisabeth skriver:

  Åh, grattis till husköp! Det gick hyfsat fort ändå att hitta något. Vi har letat i 2 år men ff inte lyckats köpa något, perfektionismen hänger över oss 😉 och lite otur då de 3 budgivningar vi vunnit senaste halvåret har säljarna valt att inte släpp objekten för att de förväntat sig högre slutpris (!).
  Kan du inte berätta mer i ett blogginlägg om processen när ni letade hus. Vilka krav hade ni på område, tomt, rum, stil etc? Och vilka förändringar vill ni göra i det ni slutligen köpte?

 22. Ingrid skriver:

  Så kul! Förstår att det blir trångt med flera barn i er lägenhet. Har varit i samma sits för länge sedan när vi skaffade hus för att vi behövde den större ytan. Mitt tips är att verkligen dra nytta av altan och uteplats nu när ni skaffar hus. Se till så att denna plats blir flera rum i rummet och ordna med riktig myshörna. Nu är jag och min man i skedet i livet då vi är på väg att sälja huset och flytta till mindre. Det vi definitivt kommer att sakna mest är den extra underbara yta som en uteplats och trädgård utgör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.