Inredning

Snart flyttar vi till hus đŸ˜±

Det hĂ€r Ă€r ju projektet som överskuggar allt annat nu. Sablar vad mycket vi har att ta tag i. Inte helt lĂ€tt med bebis och tvĂ„ andra barn och tvĂ„ förĂ€ldrar som bĂ„da jobbar mer eller mindre. Blir helt slut bara jag tĂ€nker pĂ„ det hĂ€r flyttprojektet.. Patrik och jag har ju tvĂ„ lĂ€genheter att sĂ€lja och det Ă€r ju mycket att fixa med det. MĂ€klare, fotografering, styling, stĂ€dning, rensning, hantverkare för att greja lite smĂ„saker osv. Sen nĂ€r vi vĂ€l flyttar till nya huset i början av december sĂ„ Ă€r det tre (!) hushĂ„ll som ska slĂ„s ihop.. 😼 Vilka grejer ska behĂ„llas, vad ska slĂ€ngas/sĂ€ljas/ges bort, hur passar vĂ„ra saker ihop, vad behöver köpas nytt – tja, ni vet. Patrik hade ju en jĂ€ttelĂ€genhet pĂ„ över 100 kvm i Tyskland, en etta i GBG och sĂ„ min 3:a hĂ€r pĂ„ Kungsholmen.

Som tur Ă€r sĂ„ behöver vi inte renovera sĂ€rskilt mycket, huset Ă€r redan i jĂ€ttebra skick och det mesta kĂ€nns frĂ€scht. PĂ„ sikt kanske man vill göra lite saker, men det fĂ„r vi ta pö om pö. NĂ„gra ”smĂ„” projekt har vi dock. Vi ska slĂ„ upp en vĂ€gg i ett av sovrummen och göra om det till en walk in closet. Min dröm! Men det Ă€r sĂ„ svĂ„rt.. HUR gör man? Vem kontaktar man? Jag vill ju helst att nĂ„gon ska komma hem till oss och bara bygga den dĂ€r garderoben utifrĂ„n nĂ„n bild man har i huvudet. NĂ„gon av er som har tips pĂ„ hur man gĂ„r till vĂ€ga? Finns det företag som gör sĂ„dant frĂ„n scratch? Helst i Stockholm dĂ„ eftersom det Ă€r hĂ€r vi bor, haha. Alla förslag pĂ„ snygga och funktionella lösningar mottages ocksĂ„ tacksamt. HĂ€r Ă€r nĂ„gra inspobilder jag har hittat:

Den kommer att vara ungefÀr sÄ hÀr smal med ett fönster i ena Ànden sÄ det Àr lite det man fÄr utgÄ ifrÄn.

Snygg inredning, men jag vill egentligen ha den ganska ljus och vit. Och ska man ha dörrar eller inte?

 Det hÀr Àr ju nÄgot av en dröm, men tyvÀrr fÄr nog inte möbeln i mitten plats.

 Funderar pĂ„ spegeldörrar som hĂ€r. Skapar ju lite djup och fuskyta, samt att jag gillar att spegla mig haha 🙈

 SÄhÀr, vitt och speglar gillar jag. Men om man har dörrar, ska det vara skjutdörrar eller sÄna som gÄr att öppna?

 Det hĂ€r Ă€r riktigt snyggt! Även om jag nog inte vill ha det riktigt sĂ„ grĂ„tt och mörkt. Vill att det ska vara bra ljus nĂ€r man klĂ€r pĂ„ sig.

Andra projekt vi har Àr att vi ska bygga en platsbyggd bokhylla. TÀnk lite sÄhÀr:

Vi ska ocksÄ bygga en inbyggd kontorslösning pÄ övervÄningen dÀr det finns en bra yta för det. Lite i samma stil med hyllor/skÄp över och ett skrivbord under. Har inte hittat nÄn bra inspobild pÄ det Ànnu, men jag har en bra bild i huvudet. Som sagt, skjut ner mig med tips!

11 svar till “Snart flyttar vi till hus đŸ˜±

 1. Anna skriver:

  Hej Jessica!
  SpÀnnande projekt som vÀntar!
  Kan varmt rekommendera Andreea Björnsson pĂ„ andreeadesign. Hon gör allt frĂ„n gardiner, mĂ„ttanpassade soffor, till stora trĂ€dgĂ„rdsprojekt, ser möjligheter till lösningar som en annan inte ser..😊
  LÀnk till hennes hemsida; http://www.andreeadesign.se/vÄra-tjÀnster

  Mobilnr till Andreea; ‭070-344 40 41‬

  Lycka till!

 2. Carina skriver:

  Leta upp en bra inredningssnickare/möbelsnickare som kan göra bÀgge projekten med en liten knorr.

 3. Karen skriver:

  Hej!
  Ska bli spÀnnande att följa ert drömprojekt. Om jag förstÄr dig rÀtt sÄ vill du att det bara blir gjort av nÄgon men till bra kvalitet och funktion sÄklart. Jag skulle rekommendera dig att ta kontakt med en inredningsarkitekt/designer dÄ det Àr tre stora delar som ni vill ha gjort. DÄ fÄr ni in funktionalitet och er stil men Àven att de passar in i huset och hÀnger ihop. Den personen fungerar ofta som projektledare ocksÄ och har kontakt med snickare etc.
  Alternativ 2 Àr att ta kontakt med en finsnickare som utifrÄn era behov direkt bygger det ni vill ha. KrÀver mer inblandning frÄn er.
  Alternativ 3 Àr köksleverantörer som Àven har garderob och ibland hyllsystem ocksÄ. SÄ mÀter de och installerar ocksÄ. Kolla tex KvÀnum (som Àr dyrt men fint), HTH, Vedum etc.
  Alternativ 4 Àr sÄklart Ikea. KrÀver planering av er men de har tjÀnster att bygga ihop.

  Och som sista punkt skulle jag inte ha dörrar i en walk-in dÄ det verkar som ett mindre utrymme. Du fÄr inte heller översikten. TÀnk pÄ belysning av plaggen och att det kÀnns superlyxigt med heltÀckande matta.
  Hoppas det var till nÄgon hjÀlp och lycka till!
  Mvh Karen, som Ă€r inredningsarkitekt 🙂

  1. jessicaalmenas skriver:

   Men tack!! Vilka sjukt bra tips đŸ™đŸŒđŸ™đŸŒđŸ™đŸŒ

 4. Eva Börjesson skriver:

  Inredare Susanne Nordström i Stockholm gör mÄnga sÄdana hÀr projekt som blir superfina ihop med sina snickare. Kolla in bloggen.
  Lycka till och vĂ€lkommen till Brommalandet! Flyttade hit för 2 Ă„r sedan och stormtrivs 😃

 5. Malin Fransson skriver:

  Isabella löwengrip anlitade nÄgon att fixa en walk in closet nÀr hon flyttade till hus för nÄgot/nÄgra Är sedan. Hon dokumenterade detta pÄ sin blogg, sÄ titta in dÀr för tips. Lycka till!

 6. Stina skriver:

  Hej, Angaenda kontorslösning sa kanske Stringhyllor/konstruktionen kan vara nagot? https://string.se/sv/

 7. Anna skriver:

  Kontakta 3-4 byggfirmor/snickare och be om offerter. Vill ni t ex ha ett visst fabrikat pĂ„ hyllsystem sĂ„ kommer de och mĂ€ter och ni kan vĂ€lja mellan olika lösningar. Vill ni ha lösbyggt ska det ingĂ„ i offerterna. Det Ă€r inte sĂ„ svĂ„rt, men tar lite tid. Man fĂ„r ringa runt och ”göra sig lite dum”. Alla kan inte vara byggexperter! Ett bra tips Ă€r att kolla upp referenser pĂ„ de firmor ni fĂ„r offerter frĂ„n. Ni kan sĂ€kert ocksĂ„ be om offert frĂ„n inredare (som har egna snickare).

 8. kaffekunnig skriver:

  Wow, nÀstan att man spottar ut det koffeinfria kaffet nÀr jag ser pÄ detta, fantastiskt!

 9. Clara skriver:

  Åh vad fint!! Blir sĂ„ sugen pĂ„ hus nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.